Erasmus+

Mobilitással a felnőttképzés modernizációjáért

 

A projekt célja, hogy a résztvevő intézményekben a felnőttképzés hatékonyságát maximalizáljuk a mobilitási tapasztalatok felhasználásával. Célunk az Európai Unió képzési és munkaerő-piaci elvárásának megfelelő képzés kialakítása és nemzetközi szinten elismert képesítés bevezetése. A projektben   három magyar intézmény (két nyelviskola és egy felnőttképzésben is tevékenykedő középiskola) egy angol partnerrel működik együtt. 

A prijekt célcsoportja azok a felnőttek, melyek a középfokú oktatásból lemorzsolódtak, hátrányos helyzetűek. Számukra kívánunk érettségire felkészítő, turizmus -vendéglátás specializációval és emelt szintű angol nyelvi képzéssel bővített képzést szervezni,  mely magas színvonalú, nemzetközileg elismert és beszámítható. A képzés végén kapott képzést igazoló dokumentum nemzetközi szinten elismert (BTEC).

A kitűzött célok eléréséhez szükségünk van az angol turizmus-vendéglátás oktatás megismerésére, oktatásszervezők és a szakmacsoportot oktató tanárok nyelvi kompetenciáinak, kommunikációs és szervezési képességeinek fejlesztésére, a jó gyakorlatok átvételére. 

A felkészítést követő kiutazás során kerül sor az angol és a magyar rendszer tanmenetének megismerésére és ismertetésére, az összefésülési pontok felkutatására és egyeztetésére. A szeptemberben induló csoportok már BTEC tanúsítványt is kapnak a képzés végén. 

A kiutazó 2 oktatásszervező és 5 tanár a felkészítő tréningek után, két turnusban 3-3 hetet töltenek el a fogadó intézményben nyelvtanulással és szakmai ismereteik bővítésével, jó módszerek megismerésével. 

A 7 fős szakmai csoport  kiutazása során megszerzett tapasztalatokkal képesek lesznek az oktatási-képzési anyag modernizálására, a tanmenet és a tananyag angol nyelven történő átdolgozására és átadására a következő évfolyamnak. 

 

A résztvevők beszámolóit itt olvashatja.

Bentlakásos Tanfolyamok

 

Bentlakásos képzések

Az IHH Nyelviskola már hosszú évek óta kínál bentlakásos tanfolyamokat azok számára, akik a munkahely kötelezettségei mellett nem tudnak eléggé koncentrálni a tanulásra. Számukra a tanulás e formája nem csak nagyon intenzív és hatékony, de kevésbé fárasztó is, mert a tanulási és pihentető modulokat az andragógiai követelményeknek megfelelően alakítottuk ki.

 

Intenzív, bentlakásos, 3 hetes wellness nyelvtanfolyam

 

Napi 6 + 6 órás intenzív nyelvtanfolyamokat kínálunk azok számára, akik gyorsan szeretnének látványos és azonnal használható eredményt elérni az idegen nyelvek tanulásában.

  • Tanfolyam helyszíne: Hotel Kiss, Tata vagy Diamant Hotel Dunakiliti
  • Intenzitás: napi 6 óra kontakt + 6 óra egyéni feladatmegoldás, összesen 90+90 óra
  • Magyar és anyanyelvű nyelvtanárral; project feladatok a szakmai és munkahelyi szükségletek felhasználásával; tananyag, tankönyvek, kiegészítő anyagok. Egyéni feladatmegoldás a kontakt órákkal megegyező időben megoldható mennyiségű feladatokból. A 90 órás szemeszter végén a tanulók szóban és írásban számot adnak megszerzett tudásukról.
  • Tanfolyam kezdete megegyezés szerint. (legkorábban a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül)

 

Vezetői Csapatépítő és Stratégia-fejlesztő (VECSÉS) tréning!

Intenzitás: min. 3 nap javasolt

Tréning kezdete: megrendeléstől számított 5 munkanapon belül

Tréning időpontja: megrendelői igény szerint (rugalmas)

Tréning helyszíne: Hotel Kiss, Tata vagy Hotel Diamant, Dunakiliti

 

 

Egyéb bentlakásos tanfolyamhelyszínek

 

Bentlakásos tanfolyamaink helyszínei mindig valamilyen pihentető környezetben vannak.

  •  Balatonszemes - 5 db 1-2 ágyas szoba
  • Sokorópátka - Lovarda Fogadó (ideális tanulásra és aktív pihenésre)
  • Tét Európa Ház - európai oktatási színvonal
  • Győr, Vocational Academy Diákotthon (diákotthoni elhelyezési szint)

Valamennyi az IHH kínálatában szereplő tanfolyamot tudjuk biztosítani bentlakásos formában is. Az óriási érdeklődésre tekintettel előre foglalás szükséges.

A bentlakás költségei mindig az egyénileg igényelt szolgáltatások alapján kerülnek meghatározásra.

Integrált tanfolyamok

 

Üzleti nyelvtanfolyamok - menedzsereknek

A kurzus célja a dinamikus nyelvtudás; beszédkészség, szövegértés, íráskészség és olvasás fejlesztése, mivel a menedzserektől elvárják, hogy a nemzetközi üzleti életében is feltalálják magukat.

A tanfolyam célja:

-              a passzív nyelvi tudás aktívvá fejlesztése

-              új nyelvi szerkezetek elsajátítása

-              az üzleti nyelv minden területén való fejlődés

-              a nyelvben való jártasság gyakorlása, illetve fejlesztése

Egy általános üzleti kurzus vázlata:

Találkozás üzletemberekkel, üzleti kapcsolatok kiépítése Telefonbeszélgetés, kapcsolatteremtés, kommunikáció Piac, szolgáltatás, illetve termék bemutatása,eladása Beszámoló múltban történt eseményekről Társadalmi élet, üzleti kapcsolatok

Tárgyalások, vállalati problémák megvitatása, döntéshozás Időpont-egyeztetés, üzleti tárgyalások időpontjának rögzítése, illetve lemondása A fejlődés bemutatása, grafikonok, diagramok elemzése, következtetések levonása A vállalat jelenlegi tevékenységének elemzése,konzekvenciák Üzleti utazás, megbeszélések

A tanfolyam indulása előtt egy teljes felmérő elemzést készítünk, hogy a résztvevők speciális igényeinek megfelelően bonyolódjon le a kurzus.

A tanfolyam végén a hallgatók előrehaladásáról és a kurzus eredményességéről jelentést készítünk, amelyet a hallgató és a nyelvoktatást finanszírozó is megkap.

Üzleti tanfolyamunkon a csoportlétszám 4-6 fő.

Kiegészítő információk